WELKOM!

Mijn naam is Cecile van der Wilden, oprichter van 'Pyramid Horsemanship' en psycholoog voor mens en paard. In tegenstelling tot vele anderen in dit vakgebied ben ik niet opgegroeid met paarden. Sterker nog, ik was doodsbang voor paarden! Maar dit veranderde gauw over de jaren. Op 12-jarige leeftijd ben ik begonnen met dressuur rijden, maar nadat ik 4 zomers op een ranch in Wyoming (VS) heb gewerkt, ben ik naar western rijden overgestapt. Met het werk dat ik nu doe maakt het niet uit welke discipline het is, de basis is overal hetzelfde, of het nou toevallig in een dressuurzadel of westernzadel is of zonder zadel, ik rij ‘paard’.

 

Als afgestudeerd sociaal- en organisatiepsycholoog en paardenliefhebber, wekte de psychologie van het paard ook mijn interesse. Er volgden verscheidene cursussen en vele internationale stages bij instructeurs van Monty Roberts en bij hem zelf in California in het trainen van paarden met gedragsproblemen, jonge paarden en ook mustangs. Ondanks dat mijn reis bij Monty en zijn instructeurs is begonnen, heeft het over de jaren heen een andere wending genomen en is mijn methode sterk veranderd, of beter gezegd ontwikkeld. Andere trainers als Buck Brannaman, Ray Hunt, Warwick Schiller, Stacy Westall, en in bijzonder, Mark Rashid en ook bijvoorbeeld Elsa Sinclair, hebben veel invloed gehad op mijn ontwikkeling tot de horse(wo)man die ik vandaag ben. Ik geloof er heilig in dat al deze methodes simpelweg gereedschappen zijn in je gereedschapskist en dat elk paard een ander gereedschap nodig heeft. Altijd met een basis van focus, ontspanning en vertrouwen (zie ook 'mijn filosofie en aanpak').

Warwick Schiller
Stacy Westfall

Naast het trainen van paarden ben ik ook 'paardencoach'. Na eerst een certificatie en groot persoonlijk ontwikkelingstraject via EQ Academy, ben ik vervolgens gecertificeerd als 'Equine Assisted Learning Facilitator' via E3A (www.e3assoc.org), een Amerikaanse organisatie in coaching mbv paarden dat zich voornamelijk specialiseert in leiderschapsontwikkeling, persoonlijke ontwikkeling en teambuilding. Via Pyramid Horsemanship richt ik mij voornamelijk op meisjes en vrouwen die hun persoonlijk leiderschap willen ontwikkelen en (meer) innerlijke rust willen vinden. Anderen zijn ook zeker welkom. Verder ben ik ook een leerling van 'enery healing' via Reiki, Shiatsu en Healing Touch for Animals.

 

Kijk gerust even rond op deze website. Als ik ergens mee kan helpen - of het nou gaat om de training van probleempaarden, zadelmak maken, een paard herstarten, basis grondwerkles, ezel hulp, life coaching of Equine Assisted Learning – hoor ik het graag!

Mijn motto is: "Hoe breder het fundament, hoe hoger je kan reiken."

Geïnspireerd door de piramides in Egypte, geloof ik dat het trainen van paarden vergelijkbaar is met het bouwen van een piramide. Het fundament moet breed en sterk zijn; in het geval van het trainen van een jong paard, biedt dit natuurlijk leiderschap, wederzijds respect en vertrouwen. Als dit er eenmaal is, kan je vanaf hier omhoog bouwen en het paard meer en meer leren. Als alle 'stenen' op z'n plaats zijn, bereik je de top van de piramide: een relaxed, zacht, gemotiveerd, 'bombproof' paard waarmee je vervolgens alle kanten op kan qua discipline. Als je een paard hebt met een gedragsprobleem, kan je de piramide aflopen, zien welke steen beschadigd is of wellicht compleet mist en vanaf daar weer omhoog bouwen. Het belang van het hebben van een breed fundament telt ook voor ons, trainers en eigenaren van paarden. Er is niet één goede of foute methode. We zouden moeten proberen vele verschillende methodes - of, zoals eerder genoemd, gereedschappen - te leren of tenminste te begrijpen, zodat je elk paard als een uniek individu kan behandelen en de juiste gereedschappen weet te gebruiken om het beste uit hem naar boven te halen.

"Your current knowledge level will determine where you start. Your willingness to learn will determine where you go."
- Stacy Westfall
  "The wider the foundation, the higher you can reach."
  • Instagram - Grey Circle

© 2019 Pyramid Horsemanship. All rights reserved.                      info@pyramidhorsemanship.com                             KvK: 65057430.  Algemene voorwaarden